Ingredienten
3 el olijfolie
1 ajuin, in ringen gesneden
1 teentje look, geperst
1/2e eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden (of gedroogde)
2 koffielepels gemalen koriander
100 ml witte wijn (optioneel)
2 rapen, in blokjes
2 kleine pastinaken, in blokjes
500 g zoete aardappel, in blokjes
200 ml groentebouillon
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
200 g kipfilet in blokjes OF vegetarische kipstukjes
Sap van een halve (kleine) citroen
+/- 150 g olijven
peper en zout
2 handjesvol (blad)peterselie, fijngesneden
Bereiding
Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de rozemarijn en koriander toe en bak kort mee. Blus met de witte wijn (optioneel).
Roer de groenten hieronder en bevochtig met de bouillon. Laat onder deksel garen.
Bak ondertussen de uitgelekte kikkererwten krokant in een pan met een beetje olijfolie en wat zout.
Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg je de (vegetarische) kipstukjes, de olijven en 3/4e van de peterselie toe.
Breng op smaak met het citroensap. Let op, begin met een klein geutje en proef eerst alvorens de rest van het sap toe te voegen. Eens het te zuur is, kan je niet meer terug.
Laat goed doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
Werk het gerecht af met de rest van de peterselie en de kikkererwten.