top of page

Pilav met scampi (rijstschotel)

Aantal personen:

4 personen

Ingredienten

  • 250 g zilvervliesrijst (ongekookt)

  • 1 l water

  • ½ groentebouillonblokje

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 2 tenen look, geplet

  • 3 el olijfolie

  • 4 stengels groene selder, in stukjes

  • 2 preien, zowel groen als wit stuk, fijn gesneden

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)

  • 100 ml witte wijn (optioneel)

  • 1 tl chilivlokken of een snuifje pili pili

  • 1 snuifje kurkuma

  • 24 scampi

  • verse munt, fijngesneden

  • verse dille, fijngesneden

  • peper en zout

Bereiding

  • Voeg de bouillon aan het water toe en breng aan de kook. Kook de rijst 10 min minder lang dan op de verpakking staat.

  • Verwarm de olijfolie en stoof de ui en de look samen met de prei en selder tot ze bijna gaar zijn.

  • Voeg de tomatenblokjes toe na 5 min.

  • Voeg eventueel de witte wijn toe.

  • Kruid met kurkuma, chilivlokken, peper en zout.

  • Voeg de rijst toe met wat kookvocht en meng goed.

  • Laat nog een 10-tal minuten sudderen op een laag vuurtje met het deksel op de pot. Let erop dat er voldoende vocht in de kookpot zit.

  • Bak ondertussen de scampi en breng op smaak met peper en zout.

  • Roer de dille en munt onder de pilav en houd enkele takjes opzij ter versiering.

  • Serveer de rijst met de scampi en garneer met verse kruiden.


Dit recept is gebaseerd op een recept van Sandra Bekkari.

bottom of page