Ingredienten
250 g zilvervliesrijst (ongekookt)
1 l water
½ groentebouillonblokje
1 ui, fijngesnipperd
2 tenen look, geplet
3 el olijfolie
4 stengels groene selder, in stukjes
2 preien, zowel groen als wit stuk, fijn gesneden
400 g tomatenblokjes (uit blik)
100 ml witte wijn (optioneel)
1 tl chilivlokken of een snuifje pili pili
1 snuifje kurkuma
24 scampi
verse munt, fijngesneden
verse dille, fijngesneden
peper en zout
Bereiding
Voeg de bouillon aan het water toe en breng aan de kook. Kook de rijst 10 min minder lang dan op de verpakking staat.
Verwarm de olijfolie en stoof de ui en de look samen met de prei en selder tot ze bijna gaar zijn.
Voeg de tomatenblokjes toe na 5 min.
Voeg eventueel de witte wijn toe.
Kruid met kurkuma, chilivlokken, peper en zout.
Voeg de rijst toe met wat kookvocht en meng goed.
Laat nog een 10-tal minuten sudderen op een laag vuurtje met het deksel op de pot. Let erop dat er voldoende vocht in de kookpot zit.
Bak ondertussen de scampi en breng op smaak met peper en zout.
Roer de dille en munt onder de pilav en houd enkele takjes opzij ter versiering.
Serveer de rijst met de scampi en garneer met verse kruiden.
Dit recept is gebaseerd op een recept van Sandra Bekkari.