top of page

Homemade muesli/granola

Aantal personen:

Ingredienten

  • 300 g vlokken naar keuze: havermout, boekweit, spelt...

  • 300 g noten/zaden naar keuze : hazelnoot, cashew, walnoot, amandel, peccan, amazonianoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, hennepzaad, gebroken lijnzaad, vlozaad…

  • 3 el honing of agavesiroop (minder mag ook altijd!)

  • 2 el kokosolie (gesmolten)

  • 3 el kokosrasp (optioneel, als je graag kokossmaak hebt)


Voor een low carb-versie:

  • Neem max 1/4e vlokken en de rest noten, pitten en zaden. Of neem enkel noten, zaden en pitten

  • Laat de honing of agave weg

  • Klop 2 eiwitten op meng onder het geheel


Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°.

  • Hak de noten grof.

  • Meng alle ingrediënten samen en meng goed.

  • Doe de muesli in een grote ovenschaal of op een bakplaat en verspreid hem gelijkmatig.

  • Zet 15 minuten in de oven. Roer dan eens goed om en plaats nog 12 minuten in de oven. Hou de muesli in de gaten. Hij mag niet te donker worden. De baktijd is afhankelijk van je oven en van de hoeveelheid.

  • Laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot. De muesli bewaart op die manier heel lang.


Tips:

  • Heb je graag krokante granola, leg dan een dun laagje op de bakplaat zodat alles beter kan bakken.

bottom of page