Ingredienten
800 g vastkokende aardappelen, geschild en in hapklare brokken gesneden
1/2e rode paprika, heel fijn gesneden
2 tomaten, ontpit en in stukken gesneden
2 bussels radijzen, in plakjes of partjes gesneden
2 handjes rucola
1 handje verse peterselie, fijngesnipperd
1 lente-uitje, fijngesnipperd (optioneel)
5 el olijfolie (of andere olie)
2 el water
3 el wittewijnazijn
1 kleine el mosterd
peper en zout
Bereiding
Kook de aardappelen beetgaar en laat afkoelen.
Bereid ondertussen alle groenten en peterselie voor (zie hierboven) en doe ze samen in een grote kom.
Meng de olie, het water, de azijn en mosterd en klop op tot een vinaigrette.
Doe de aardappelen bij de groenten en meng de vinaigrette eronder. Kruid met peper en zout.
Serveer met een stukje vlees, vis of veggie alternatief.