top of page

Frisse aardappelsalade

Aantal personen:

4

Ingredienten

  • 800 g vastkokende aardappelen, geschild en in hapklare brokken gesneden

  • 1/2e rode paprika, heel fijn gesneden

  • 2 tomaten, ontpit en in stukken gesneden

  • 2 bussels radijzen, in plakjes of partjes gesneden

  • 2 handjes rucola

  • 1 handje verse peterselie, fijngesnipperd

  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd (optioneel)

  • 5 el olijfolie (of andere olie)

  • 2 el water

  • 3 el wittewijnazijn

  • 1 kleine el mosterd

  • peper en zout


Bereiding

  • Kook de aardappelen beetgaar en laat afkoelen.

  • Bereid ondertussen alle groenten en peterselie voor (zie hierboven) en doe ze samen in een grote kom.

  • Meng de olie, het water, de azijn en mosterd en klop op tot een vinaigrette.

  • Doe de aardappelen bij de groenten en meng de vinaigrette eronder. Kruid met peper en zout.

  • Serveer met een stukje vlees, vis of veggie alternatief.


bottom of page